Uitslagen Zee 2019

Kerstkoppelwedstrijd 2019



Op zondag 22 december stond de kerstkoppelwedstrijd op het programma. De weersverwachtingen waren niet heel goed maar uiteindelijk viel het alles mee. De wind schuin in de rug en geen regen, wat wil je nog meer? Vis zou je zeggen. Nou daar was er ook genoeg van. Er werd uiteindelijk ruim 85 meter vis gevangen. Hoofdzakelijk wijting en een enkele schar, bot en zeebaars. Een gemiddelde van 2.65 meter per deelnemer. Al met al een geweldige visdag. Na afloop gingen vertrokken de deelnemers naar Kolfweid voor de uitslag van de kerstkoppelwedstrijd en de bekendmaking van de winnaar van de zomercompetitie en niet te vergeten het eten van het kerstbrood. 

Winnaar kerstkoppelwedstrijd Teun Leeuwekamp 25 stuks 692 cm, 2de Andre de Ruiter 22 stuks 490 cm en 3de John Beun 23 stuks 489 cm. 

Winnaar Zomercompetitie 2019 Tom van de Pol 18 klassement punten 2de Gerard Oltmans 27 klassement punten en 3de Rens de Jong 28 klassement punten. 

Winnaar prijs voor de grootste vis Teun Leeuwekamp met een zeebaars van 70 cm.











De wedstrijdcommissie




Sinterklaaswedstrijd


Ook dit jaar werd de Sinterklaaswedstrijd door HSV de Snoek georganiseerd. Er was met de Sint afgesproken om het een weekje later te doen dan andere jaren dit in verband met het drukke wedstrijdprogramma. Eens in de zoveel jaar heb je het weleens dat het echt heel slecht weer is op de wedstrijddag. Zondag was zo’n dag. Het was niet mogelijk om op het strand te vissen dus werd er uitgeweken naar de dijk bij Den Helder. Op zich stonden we lekker op de dijk met de wind een beetje in de rug. Helaas was de visserij niet al te best. Er werden de nodige onderlijnen verspeeld en er kwam bijna geen vis boven water. In totaal werden er 7 wijtingen gevangen. Bij terugkomst in de zaal was het uitrekenen zo gedaan dus kwam de Sint al snel langs in de zaal. Die na het uitdelen van wat cadeautjes de prijsuitreiking verzorgden. 1ste Teun Leeuwenkamp 24 cm, 2de Hendrik Moolenvliet 23 cm, 3de Bas Hollander 21 cm, 4de Gerard Oltmans 20 cm, 5de Jaap Kossen 19 cm en Andre de Ruiter 19 cm en 7de René van de Haag 18 cm. 1ste Korps team Snoek-Handy Fish, 2de Korps team Xseabaen en 3de Korps team Nipro. Ondanks dat het weer behoorlijk tegen zat stonden er toch 50 man op de dijk te vissen. Klasse mannen. 

De wedstrijdcommissie











Snertwedstrijd 2019


20 oktober was het weer zover, de jaarlijkse snertwedstrijd moest worden gehouden.
Na het wegvallen van onze vorige sponsor was Richard Pronk van NIPRO hengelsport bereid een samenwerking aan te gaan met onze vereniging.
Dus geen sponsor maar een echte samenwerking, dit resulteerde in een leuke wedstrijd aan het strand van Groote Keeten.
Toegegeven alles zat mee het weer, de vangsten de locatie, kortom ideale omstandigheden.
Het was dan ook een van de weinige wedstrijden waar letterlijk alle vissers vis hebben gevangen.
De vangsten bestonden voornamelijk uit Bot en Zeebaars, maar ook nog een paar wat minder vlak onder de kust voorkomende vissoorten, zoals een Pieterman, Tarbot en zelfs een Horsmakreel.
Hans Hendriks ving de grootste vis van de dag en dat was een mooie zeebaars van 52 cm.
Na afloop van de wedstrijd keerden we weer terug naar dorpshuis “Kolfweid” in Callantsoog voor de prijsuitreiking. 
Daar aangekomen kreeg iedereen een consumptie aangeboden door NIPRO hengelsport en was het vol spanning wachten op de uitslag, omdat iedereen voldoende vis had gevangen kon de uitslag niet voorspeld worden.
Uiteraard stond er een prachtige prijzentafel klaar verzorgd door NIPRO hengelsport. 





 
Winnaar werd Rens de Jong met 20 vissen en 532 cm, 2e werd Koos Vreeling met 359 cm en 3e Dennis Cornielje met 350 cm.
Na een prachtige dag keerde iedereen tevreden huiswaarts.
Richard bedankt voor de prettige samenwerking en wij hopen nog lange tijd met NIPRO te mogen samenwerken.








Eerste Korps Team Snoek Handy Fish
Tweede Korps Team Covebo
Derde Korps Team Nipro








Voor de liefhebbers de totale uitslag.







Zondag 8 september werd er weer gevist door de vereniging. De eerste wedstrijd na de vakantie stop. Deze keer werd er van laag naar hoogwater gevist wat voor de verandering ook wel weer leuk was. De berichten van de laatste tijd waren dat er veel apenhaar in het wat drijft en dat was niet overdreven. De ene plek wat meer dan de andere maar er was genoeg voor iedereen. De vangsten wisselden sterk afhankelijk van de plek waar je stond. De vangsten vielen uiteindelijk niet tegen, er was maar 1 visser met een 0. 1ste Tom van der Pol met 6 vissen en 197 cm, 2de Gerard Oltmans met 7 vissen en 197 cm en 3de Piet Carnas met 6 vissen en 192 cm.






Op 26 mei werd alweer de 4de competitiewedstrijd van het jaar op Groote Keeten gevist.
30 fanatieke vissers waren naar de waterkant gekomen om hun geluk te beproeven. De een met meer geluk dan de ander. Zo wist Poul Verhagen 311 cm bij elkaar te vissen en werd verdiend eerste. Ving Teun Leeuwekamp een zeebaars van 70 cm en daarmee de pot van de grootste vis. En een ander wist enkel een botje van 13 cm te vangen. Het kan verkeren. 1ste Poul Verhagen 311 cm, 2de Klaas Winter 220 cm en 3de Tom van de Pol 198 cm.






28 april stond alweer de HANDY FISH wedstrijd op het programma op het mooie strand van Groote Keeten. Een leuke wedstrijd georganiseerd door onze vereniging met daarbij de gevulde prijzentafel verzorgd door sportviszaak Handy Fish.

Vanaf 7:30 verzamelde de 77 deelnemers zich in dorpshuis de Kolfweid , na een lekker bakkie koffie en de startkaarten op zak gingen de meeste deelnemers al redelijk rap richting het strand.

Op het strand aangekomen was het nog droog en buienradar gaf ook aan dat het grotendeels droog zou blijven. Rond het start signaal begon het toch te regenen en bij een matige wind was het toch wel even een uurtje doorbijten.

De meeste deelnemers vingen zo af en toe een visjes maar met een zee die er uitzag als ‘’soep met bagger’’ vielen de vangsten eigenlijk wel wat tegen.
Niet op ieder gedeelte van het parcours, zoals altijd moet je op Groote Keeten een beetje geluk hebben met je plekje.

Zo hadden vandaag de vak winnaars 

                                        cm stuks
A13   1   Marcel Blenk     226 10
B32   2   Pim Troost         201 14
C79   3   Rob Zwart         181   7



De vangsten vandaag bestonden uit voornamelijk Bot en Baars.
Mooie dikke botten maar ook de beroemde ‘’postzegels’’

Uitslag korpsen
1Team Prutsers
2Team Covebo
3Team Snoek Handyfish

Kortom een geslaagde dag met mooie winnaars.






Voor de liefhebbers de totale uitslag.




Zondag 31 maart de start van de Snoek zomercompetitie 2019, en wat voor één

Met de zomertijd die afgelopen nacht is ingegaan waren er toch een kleine 20 man richting Groote Keeten gekomen voor de start van de zomercompetitie.
De weersverwachting was goed met daarbij alleen wind uit de NO hoek wat meestal niet heel goed is voor de visserij.
Na de Loting ging iedereen richting strand. Zoals gewoonlijk moet je het een beetje treffen met de stek loting. Om ong. half 10 vlogen de onderlijnen dan eindelijk het water in.
De vangsten waren niet bij iedereen hetzelfde er waren erbij die direct in de vis zaten en wat voor vis !! Botten van ruim over de 30 cm kwamen bij sommige deelnemers per 2 uit het water, terwijl andere moeite moesten doen om van die nul af te komen.
Tot aan de wissel kwam het water maar langzaam op en hadden de meeste al vis genoteerd op de kaart. Er scheen zelfs al iemand van uit zijn stoel werkelijk de botten het strand op te meppen.
Na de wissel kwam het water eindelijk op wat direct vis op de kant bracht bij iedereen. Bij een heerlijk zonnetje bleven de meeste deelnemers ook wel hun visje vangen. Terug bij de auto’s de balans op gemaakt.
Vangsten vandaag veel BOT en botjes met daarbij een aantal zee baarsjes. Iedereen in de vis en de winnaar maar liefst ruim 6 meter vis! Kortom een zeer geslaagde opening van het zomer seizoen waarbij iedereen hopelijk heeft genoten. 



1) Poul Verhagen 630 cm
2) Rob Zandvliet  451 cm
3) Rens de Jong  335 cm

Rest ons nog de uitslag totaal uitslag en jullie allemaal terug te zien op 19 mei voor de 2e wedstrijd.







Zondag 3 maart was alweer de 4de en laatste Nipro wintercompetitie wedstrijd.


De weersverwachting was niet al te best maar ondanks dat waren er ruim 25 man naar Groote Keeten gekomen. Bij aanvang van de wedstrijd viel het weer reuze mee, een beetje wind en wat regen. De visserij was niet echt super maar er werd wel wat vis gevangen. De wintervis liet het afweten op 1 klein gulletje na. De vangsten bestonden hoofdzakelijk uit kleine botjes. Twee uur voor het einde begon het weer aardig te verslechteren. De Vloet kwam erin en het begon steeds harder te waaien en te regenen. Een half uur voor het einde hielden de meeste het voor gezien en gingen naar de auto om vervolgens bij te komen in dorpshuis Kolfweid in afwachting van de prijsuitslag.



De dagprijs ging naar John Beun met totaal 100cm 2de Wilco Veenstra 97 cm en 3de Rob Zandvliet met 94 cm. 
Tevens werd de prijzen uitgereikt voor de overall uitslag van de Nipro wintercompetitie. 
1ste Ron Gatowinas met 8 klassement punten en 151 cm aan vis. 
2de Andre de Ruiter met 12 klassement punten en 127 cm aan vis. 
3de Hans de Wit met 23 klassement punten en 102 cm aan vis.










Voor de totale uitslag KLIK HIER: 

De wedstrijdcommissie.



Vandaag starten we de wintercompetitie aan de Dijk te den Helder. 


In de hoop op een visje in het wat diepere water. Acheraf is het een wat tegenvallende lokatie gebleken wat betreft de vangsten. Met 26 deelnemers wisten we 4 scharren te vangen. De grootste van 25 cm werd gevangen door Andre de Ruiter. Na dit tegenvallende resultaat hebben we maar besloten om de volgende wintercompetitie wedstrijden te ver vissen aan het vertrouwde Groote Keeten. Dus Cees Ottens , je kan weer naar het strand toe.??.De volgende wedstrijd is Zondag 20 Januari. 

De wedstrijdcommissie.