Uitslagen Zee 2018

26 december


Anton Pfeiffer wint de kerstkoppel wedstrijd met 2.32m en wint samen met Marcel Muntjewerf de koppel competitie.

















Op zondag 21 oktober 


werd de Snertwedstrijd gevist op het strand van Groote Keeten. De vrijwilligers van HSV de Snoek hadden een mooi parcours uitgezet links en rechts van de opgang. Om halftien werd het startsein gegeven voor de wedstrijd. Vanaf het begin werd er gelijk vis gevangen. De een wat meer dan de ander maar aan het einde van de wedstrijd hadden alle deelnemers vis. Na afloop van de wedstrijd gingen de deelnemers terug naar dorpshuis Kolfweid te Callantsoog voor een bord snert en de uitslag. In de zaal werd al duidelijk dat er een hoop vis was gevangen de uitrekenploeg had zijn handen er vol aan. De winnaar werd Bas Hollander met 555cm vis 2de Hans de Wit 401 cm vis en 3de Dennis Cornielje met 355 cm vis. Bij de korpsen was het nog aardig spannend zo wist team de Prutsers 14 klassementspunten bij elkaar te vissen maar ook team Snoek Handy Fish hadden 14 klassementspunten dus uiteindelijk moest het totaal aan cm de doorslag geven. 1ste team de Prutsers 14 klassementspunten 1721 cm 2de team Snoek Handy Fish 14 klassementspunten 1459 cm en 3de team bij de Vleet 28 klassementspunten 1063 cm. Niet vergeten op zondag 2 december de Sinterklaaswedstrijd op het strand van Groote Keeten.




9 September




Vandaag de zesde competitiewedstrijd gevist op het strand van Groote Keeten. Er stond een mooi zuidwesten wind en daardoor een prachtige branding. Het is lang geleden dat we zo'n mooi zeetje hadden met een wedstrijd. Vooraf werd er al gesproken over de mooie vangsten. Naast me stond in het begin Gerard die binnen enkele minuten al een baars van 47 wist te landen. Dat geeft de burger moed. Het duurde dan ook niet lang voordat je overal vis boven water zag komen. Uiteindelijk prima visserij dus met uiteindelijke winnaar John Beun die 10 baarzen en een bot wist te vangen met een totale lengte van 3.71m, tweede Harry Timmer met 12 vissen en 3.60m,en derde vandaag met de meeste vissen 14 stuks Ron Gatowinas met 3.41m. Al met al een geslaagde visdag.



de wedstrijdcommissie




8 juli


Vandaag de laatste competitiewedstrijd voor de zomer gevist te Groote Keeten met 19 deelnemers.Onverwacht goede visserij met veel bot en wat zeebaars .grootste zeebaars 55 cm gevangen door Pjotr Verder in zowat de eerste minuut
Winnaar vandaag Teun Leeuwelamp met 8 vissen 2.18 cm 2 e Harry Timmer 2.08 en derde Pjotr Verder met 1.91 cm






10 juni




Vandaag de vierde wedstrijd van de zomercompetitie gevist te Grootte Keeten. Mooi bewolkt weer met een matig noord-oosten wind. Het water was vandaag heel helder dus dan maar afwachten wat je vangt. Er werd vanaf het begin al meteen vis gevangen waaronder een paar knappe zeebaarzen. Op sommige stekken waren er zoals gewoonlijk weer enkele uitschieters bv Willem Jong wist in de eerste 2 uur al 14 botten te verschalken . Hij was vandaag ook de uiteindelijke winnaar met 3 meter 60. Nummer twee Wilco Veenstra begon ook op een mooie stek kopstek nummer 30 hij ving er alleen maar grote bot. uiteindelijk was Wilco vandaag tweede. nummer drie was John Beun die 2.72 meter wist te vangen . Dus een mooie visdag met meer dan 40 meter vis gevangen door 27 deelnemers. volgende wedstrijd 1 juli dat is tevens de laatste wedstrijd voor de zomer.

De Wedstrijdcommissie






7 mei


Afgelopen zondag de tweede wedstrijd van de zomercompetitie gevist op het strand van Groote Keeten. De weersomstandigheden waren echt zomers met een lichte oostenwind en volop zon. De visserij was moeizaam met maar een paar vissen hier en daar .Bij ons in het vak pakte Poul Verhagen (die na langdurige afwezigheid vanwege gezondheids perikelen) een in onze ogen superbot van 35 centimeter. Dit bleek na de wedstrijd nog niet genoeg voor de grootste vis pot Jos van Stralen wist er nog een te vangen die 2 centimeter groter was . Winnaar Theo van Ewijk met 2 vissen en 62 centimeter wist tegen de strekker ook nog een gulletje te verschalken van 30 centimeter.Deze dag vielen er veel nullen Jos werd twee Harry drie . We hopen jullie weer te zien over twee weken.

 De wedstrijdcommissie





Rens de Jong nummer 3 Rob Punselie nummer 1 en Jim Sonnenschein nummer 2 En op de voorgrond de jubilerende sponsor van Handyfish Bert Schouten.

17 april


Zondag 15 april was het dan zover de vijfentwintigste editie van de Handyfish wedstrijd. Bert Schouten al vijfentwintig keer de sponsor van deze wedstrijd waar vindt je dat nog ,Bert werd na de wedstrijd dan ook volkomen terecht in het zonnetje gezet door voorzitter Ron. Dan de wedstrijd dit maal waren er 93 deelnemers vanuit het hele land tien korpsen en 43 man die individueel visten. Het weer was op de eerste 30 minuten na heerlijk dus alles zat mee . De wedstrijd commissie had het parcours ruim uitgezet dus iedereen had genoeg ruimte. Na het start sein werden al heel snel de eerste visjes gevangen en dat bleef aardig doorgaan. Met afgaand tij werden de verschillen in tussen stekken weer duidelijk sommige mensen stonden naast de kop van de dam te vissen en andere 60 meter daarachter omdat ze niet naar voren konden. DE visserij was niet slecht met 114 meter vis en 514 stuks zijn er toch meer dan 5 vissen gemiddeld. Er zijn zelfs alweer zeebaarzen gevangen maar het meeste wat aan de kant kwam was bot en wat schar. Winnaar vandaag werd Rob Punselie met 16 vis en 3.87 m nummer twee Jim Sonnenschein 15 vis en 3.13 m en nummer drie goed old Rens de Jong met 12 vissen en 2.83m. Bij de korpsen werd het team van Cinnetic eerste Snoek 1 tweede en het derde korps was Faunaland. Al met al een zeer geslaagde vijfentwintigste Handyfish wedstrijd.

De Wedstrijdcommissie



1 april




Vandaag gevist te Groote Keeten met 24 vissers. Mooi rustig weer met een paar druppels regen. We hebben gevist ten noorden van de opgang ivm met eventuele paasdrukte.

Er was al voorgevist door diverse mensen en dat was op zich allemaal positief met heel wat botten en wat scharren. Helaas vandaag geen zonnetje en dat maakte wel wat verschil de vis lag niet voor het oprapen. In het begin was het sprokkelen en diegene die ver konden gooien vingen nog een visje. Na de wissel kwam op de meeste plaatsen wat meer vis los en ving zowat iedereen z'n visje. De winnaar vandaag werd met 14 vissen 2.71 meter Klaas Winter met een straatlengte voor op de nummer twee John Beun .

Hoop jullie allemaal weer te zien op de Handyfish wedstrijd welke voor het vijfentwintigste jaar wordt gehouden.



De wedstrijd commissie



19 Maart


Afgelopen zondag hebben we de laatste wedstrijd gevist van de Nipro Wintercompetitie. Dit gebeurde onder vergelijkbare omstandigheden als op 4 maart . Toen werd er totaal geen vis gevangen deze maal hadden ondanks de kou nog 18 man de moeite genomen om aan de wedstrijd mee te doen. Het was wederom zeer koud met een oostelijke wind kracht 5/6 en een temperatuur van -2 tot 2 graden. Ijzig koud dus en wederom waren de vangsten niet om over naar huis te schrijven. Vandaag zijn er in totaal 3 vissen gevangen winnaar met 2 vissen vandaag Anton Pfeiffer en tweede Pjotr Vedder .Later bij de prijsuitreiking bleek dat deze mannen ook goede zaken hadden gedaan voor het eindklassement. Ze haalden bijna iedereen in behalve Marcel Muntjewerf die de winnaar is deze competitie.

Volgend jaar gaan we weer een wintercompetitie houden met zeer waarschijnlijk een andere locatie. Verder hopen we jullie allemaal te zien op 1 april dan beginnen we met de zomercompetitie te Groote Keeten inschrijven om 8 uur.

De Wedstrijdcommissie




Anton Pfeiffer nummer 3 Pjotr Vedder nummer 2 en kampioen Marcel Muntjewerf.


Zondag 4 maart


Vandaag gevist op Petten Zuid voor de derde NIPROwintercompetitie . Na een fris begin was het eigenlijk prachtig visweer een matige zuid-oosten wind en later een heus lentezonnetje die de temperatuur in Petten op een graad of negen bracht. Hoe anders was de visserij er is door 20 deelnemers 4 uur lang geprobeerd om ergens een visje vandaan te peuteren. Maar waarschijnlijk door de koude en de gure harde wind van de afgelopen week zijn de vissen naar dieper water vertrokken. Zodoende bleven er dus twintig nullen over helaas geen enkele vis. Volgende wedstrijd is op 18 maart waarna de prijsuitreiking is in het Kolfweid te Callantsoog.

de wedstrijdcommissie



Zondag 18 februari


Het was vandaag een prachtige dag om te vissen zowat geen wind en later een echt lentezonnetje. Gisteren was er al voorgevist en de berichten waren vrij positief met geregeld gulletjes en zelfs enkele maatsen . Wijting en nog een verdwaalde platvis ver weg. Hoe anders verliep het vandaag het was een zeer taaie visserij met zo af en toe een visje.De opkomst was wederom goed met 26 deelnemers. Helaas eindigde 10 man met een dikke nul . Winnaar vandaag is Harry Timmer geworden met 4 vissen en 99 cm, nummer twee Marcel Muntjewerf wist er drie te vangen en 69 cm, nummer drie was Anton Pfeiffer die met 66 cm net achter marcel eindigde. Nog het vermelden waard is de vangst van een zeebaars van Marcel Wiggers van 34 cm die ondanks het koude weer nog bij Petten rondzwom . De grootste vis werd gevangen door Adri Bremmer een bot van 35 cm



de wedstrijdcommissie



Zondag 21 januari


Vandaag de eerste wedstrijd gevist van de NIPRO wintercompetitie. De berichten van de voor vissers" waren niet heel optimistisch.Zaterdag met 4 hengels slechts 2 vissen. Het weer zat dit keer wel mee prachtig visweer met het zonnetje en weinig wind. De opkomst was ook goed met 32 man/vrouw.Voor de wissel werden er vooral op de lage nummers een paar gulletjes en wat botten gevangen, verder de Noord in bleef de teller staan op 1 bot van Jaap Kossen. Uiteindelijk bleven er 18 man zonder vis en de winnaar vandaag was Adrie Bremmer die nog drie vissen wist te vangen met een lengte van 76 cm. Op de voet gevolgd door Marcel Muntjewerf met 2 vissen en 63 cm en nummer drie was Dennis van Cornielje met drie vissen en 60 cm.. De grootste vis werd gevangen door Cees Ottens met een gul van 44 cm .Wij hopen eenieder 18 februari weer te zien bij Petten Zuid.

De wedstrijdcommissie