Uitslagen Zee 2017

Zondag 28 mei


de vierde wedstrijd in de zomercompetitie. Vandaag mooi visweer met 20 deelnemers.Gevist in het tweede en derde vak naar het noorden dit in verband met de te verwachte drukte op het strand. Op voorhand was verwacht dat er niet veel gevangen zou worden maar de wind was s'nachts om gegaan naar het zuid westen en de vangsten vielen niet tegen. Het eerste vak naar het noorden was qua visserij uiteindelijk het minste dat vak werd gewonnen door Henk Witte die met 6 vissen iedereen de baas bleef. De visserij in de volgende vakken was beter met vnl kleine bot en een enkele Baars. Winnaar vandaag was Piet Geense die het hele derde vak voor hemzelf had en 11 vissen wist te vangen van een mooi formaat. Volgende wedstrijd 18 juni weer te Groote Keeten.
De wedstrijd commissie


Zondag 7 mei 


de derde wedstrijd in de zomercompetitie. Vandaag mooi visweer met 19 deelnemers. In het begin nog wolken maar later scheen het zonnetje lekker.
Vanaf het begin begon John Beun met vis vangen hij was door niemand bij te houden en eindigde met 23 vissen ver boven de rest. Er was met afgaand water heus een visje te vangen maar je moest echt het diepe water weten te bereiken. Er kwamen op sommige plekken alleen botten boven water en bij John ging het vooral de eerste twee uur om Scharren. Kees Timmer was deze wedstrijd tweede hij wist ook de eerste twee uur de meeste vis te vangen naast John de tweede helft viel hij stil.John was deze wedstrijd helemaal de spekkoper want hij wist samen met Leo Onderwater ook de grootste vis nog te vangen beide een bot van 36 centimeter . Volgende wedstrijd 28 mei weer te Groote Keeten.
De wedstrijd commissie



Zondag 16 april 


de tweede wedstrijd in de zomercompetitie. Vandaag gevist te Groote Keeten met 14 vissers . Het weer viel alles mee de vooruitzichten waren toch wel iets meer wind maar nu was het prachtig vis weer met een mooi zeetje. In het begin werd er voor de opgang nog wel een visje gevangen maar naar de zuid was het allemaal heel moeizaam. Het tweede vak naar rechts en degene die meer tegen de zuidkant van de dam stonden die konden de hele periode een visje vangen.Uiteindelijk was Gerard Oltmans veruit de beste hij stond op de goede plek maar je moet ze dan ook nog kunnen vangen hij is geeindigd met 2.47 meter. De grootste vis is gevangen door Ron die een mooie zeebaars wist te verschalken van 43 cm. De volgende wedstrijd is op 7 mei ook weer te Groote Keeten.
De Wedstrijdcommissie





De drie vak winnaars

Zondag 9 April 


is de jaarlijkse Handyfish wedstrijd weer gevist . Er waren dit jaar 80 deelnemers en er was ons mooi weer beloofd. Dat hebben we dan ook gehad weinig wind een hele vlakke zee met net nog een heel klein kabbeltje op de voor vele verre bank.De voorvissers wisten al dat er wel vis gevangen zou worden en dat klopte ook al waren de verschillen weer heel groot tussen de stekken. Het kon zomaar wezen dat je aan de noordkant van een pier de hele wedstrijd van de voet van de dam moest vissen en dan stonden je mede vissers aan de zuidkant 70 meter voor je naast de kop van de dam.De meeste vis is dan ook gevangen door diegenen die de schar konden bereiken.uiteindelijk kwamen er 625 vissen boven water met een totale lengte van 133 meter.De winnaar vandaag was Klaas Winter in vak B van het Vercelli team die 28 vissen wist te vangen met en lengte van 5.79 meter.Tweede was John Beun uit vak C met 27 vissen en een lengte van 5.65 meter en derde van het Bij nacht en ontij team Walther v/d Woude die in vak A 19 vissen wist te vangen met een lengte van 4.84 meter. Bij de korpsen was de eerste plek met groot gemak voor het Spro team die 18 wedstrijdpunten wisten te vergaren. De tweede plek ging naar het Nipro team met 27 wedstrijdpunten en de derde plek was voor Engelhart Hengelsport die met 29 punten net zoveel punten hadden als Rik Hengelsport maar hogere plekken in de vakken scoorden. Rest mij om de meetploegen te bedanken en natuurlijk onze sponsor Bert Schouten van Handyfish.

De wedstrijdcommissie





Winterkoning 2017 Gerard Oltmans

Zondag 20 maart

 maart hebben we de vierde en laatste wedstrijd in de NIPRO wintercompetitie gevist. We hebben deze competitie aardig wat pech gehad door het weer . Van de vier wedstrijden was de eerste eigenlijk het best qua weer de laatste drie zijn gevist tijdens windkracht 6 en nog eenmaal met een laag sneeuw ook.Door ziek en zeer ,werk en het weer viel de opkomst ook niet helemaal mee. Er zijn gemiddeld net geen 20 vissers geweest. De vangsten waren dit jaar ook beduidend minder dan 2016.Er is dit jaar 21.6 meter vis gevangen over 4 wedstrijden vorig jaar op het strand van Hargen kwamen we tot net geen 54 meter. Bij deze laatste wedstrijd te Petten zuid hadden we 15 deelnemers die de storm moesten trotseren. Na de eerste worp wist iedereen meteen hoe het ervoor stond: zwaar ankeren anders lag je binnen een paar minuten weer op het strand. Er werden in het begin ook maar heel weinig vissen gevangen. Maar op de hoge nummers konden de mensen die de afstand konden halen af en toe een vis laten meten. Later in de wedstrijd kwam er op de eerste 3 nummers na overal wel een visje boven water. Vandaag eindigde Gerard Oltmans als eerste met 8 vissen nummer 2 Tom v/d Pol en drie Harrie Timmer. Gerard deed hiermee goede zaken want met dit resultaat wist hij zich op de laatste dag nog te verzekeren van de eerste plek overall. De volledige uitslag staat elders op deze site. Volgende week de eerste wedstrijd voor de zomercompetitie te Groote Keeten inschrijven nog 1 keer 9.00 uur . En heren vergeet u niet op te geven voor de Handyfish wedstrijd van 9 april ook te Groote Keeten. 

De wedstrijd commissie



Zondag 26 februari 


de derde wedstrijd in de NIPRO wintercompetitie. Vandaag gevist te Petten met 19 vissers die ondanks de matige weersomstandigheden waren komen opdagen.De eerste aanblik toen we over de duinen kwamen vanochtend was schokkend het water stond slechts 60 meter van het duin . Dus we stonden in feite op het strand te vissen. Dit kwam ook de visserij niet ten goede er kwam maar mondjesmaat een vis boven water. Drie man wisten er uiteindelijk twee te vangen waarvan Jos van Stralen veruit de meeste centimeters had. Jos wist nog een zeebaars te verschalken van 44 centimeters die hij volgens mij netjes heeft teruggezet dit leverde hem wel de kanjer pot op. Over drie weken alweer de laatste winterwedstrijd met de prijsuitreiking in Kolfweid te Callantsoog we hopen jullie dan allemaal weer te zien.

De Wedstrijdcommissie





Algeheel kampioen 2017 Gerard Oltmans



De trotse nummer 3 van de witvis competitie Piet Breet



Bertus en Hennie van Wendel worden door de voorzitter in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet bij HSV De Snoek

23 februari


Jaarverslag secretaris H.S.V. De Snoek seizoen 2016.
Net als andere jaren heeft het bestuur met de commissies een aantal keren vergaderd (totaal 5 maal) waarbij diverse zaken aan de orde kwamen. Competitie: Witviscompetitie: Er werden zes wedstrijden in competitieverband gehouden waarvan 3 in de W. Meer en 3 in het Noord- Hollands kanaal. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Douglas Hulst aan de Oeversevaart met 5500 gram, de daarop volgende 3 wedstrijden was Douglas Hulst ook de overige vissers de baas. De opkomst bij de witwedstrijden (gemiddeld 5 deelnemers) bij zeer matige vangsten afgelopen jaar (enkele grote brasems) was de 4e competitiewedstrijd in het Noord Hollands- Kanaal een uitschieter. Wintercompetitie Er werden 4 wintercompetitiewedstrijden gehouden op het strand van Hargen aan Zee. Door de slechte verwachte weersomstandigheden werd de 3e wedstrijd op 21 februari verplaatst naar latere datum. De uiteindelijke winnaar was Tom van de Pol met 3 punten (756 cm vis over de drie tellende wedstrijden.)
Zeecompetitie: Dit jaar 8 wedstrijden bij de Zee- competitie, daarvan telde er 6 voor de einduitslag. Van de 2 competitie wedstrijden die aan de aan de bierdijk waren gepland is alleen de 1e daar vervist mede door het vele aanwezige groen tijdens de wedstrijd en slechte vangst werd besloten om de 2e geplande wedstrijd aan de Bierdijk op het strand van Groote Keeten te vissen. De vangsten op het strand waren dit jaar goed te noemen, grote botten en wat kleine zeebaars. Handy Fish wedstrijd: Op zondag 24 april 74 deelnemers aan de waterkant om de jaarlijkse Handy Fish wedstrijd te vissen, dit jaar was het de 23e keer en dat deze wedstrijd in samenwerking met H.S.V. de Snoek werd gehouden. Door de harde Noordwestelijke wind en lage temperatuur (slechts 5 graden) hadden een aantal vissers af bericht gedaan, 10 vissers bleven uiteindelijk visloos. Voornamelijk botten werden er gevangen waarvan een respectabel aantal boven de 30 cm. Na afloop van de wedstrijd werd er verzameld in de Kantine van “Sporthal de Brug” in Den Helder voor de uitslag en gezellig samenzijn. Totaal winnaar Jurgen van Rijswijk vak B met 254 cm (10 vissen) , 2e Nico Mooij vak C met 167 cm (6 vissen), 3e Sjaak van der Bliek vak A 161cm . Bij de korpsen was het Rik Hengelsport met 588 cm 1e , 2e Team Bij de Vleet met 414 cm en 3e Team Pfeiffer met 360cm. Verloting van de molen beschikbaar gesteld door Handy Fish ging dit keer naar René van de Haag
Federatie wedstrijd Dit jaar stond de federatiewedstrijden in het teken van de selectie NK individueel. Voor Rayon Noord werd de wedstrijd met 85 deelnemers op 16 april gehouden op het strand van Wijk aan Zee Onder slechte omstandigheden, combinatie van sterke stroming, opkomend water en schuim wisten uiteindelijk 15 leden zich te plaatsen voor het NK individueel welke gehouden zal worden op 17 september aan de Friese zeedijk te Roptazijl. Federatie Kampioen bij de korpsen werd het 3e korps van H.S.V. de Snoek bestaande uit: E. van Wendel L. Onderwater, G. Oltmans, P. Verhagen en Rens de Jong.
Selectie, NK en TC boot: Van onze vereniging hadden zich 3 leden ingeschreven voor de selectie boot welke uit 2 wedstrijden bestaat, zowel de 1e wedstrijd als de 2e werden gehouden op de Noordzee vanuit Scheveningen De eerste wedstrijd vond plaats op 3 april en de 2e op 17 april, Pim Troost plaatste zich als enig lid van H.S.V. de Snoek voor het NK Boot. . NK boot en TC boot Bij het NK boot viste Pim Troost zich met een 5e plaats aan stuurboord voor de Top competitie boot waar hij uiteindelijk met 26 punten een 6e plaats behaalde over de 3 TC wedstrijden ( voor afvaardiging internationale wedstrijden ( Meerlanden Boot, gehouden in België (25-28 mei))
KKS Baars: HSV de Snoek organiseerde op 19 juni de 1e wedstrijd van een serie van 2 wedstrijden. `s morgens vroeg (6.00 uur) werd een perfect parcours van 5 stekken uitgezet in de Grote sloot aan de Keinsmerweg. 17 deelnemers waaronder 5 korpsen begaven zich naar de waterkant. 1e werd G. de Wind van HSV de Eendracht met 46 stuks, de beste visser van HSV de Snoek was Rens de Jong 6e met 20 stuks, ook het korps van HSV de Snoek bestaande uit P. Breet, K Kleijer en R.de Jong behaalde een fraaie 2e plaatst
Zomeravond-bootwedstrijden: Vorig jaar werden er door tegenvallende deelname en slechte vangsten 2 zomeravondwedstrijden gehouden, dit jaar sloten we af met drie zomeravondwedstrijden. Bij de eerste wedstrijd op 17 juni werden met 21 deelnemers verschillende grote botten gevangen en ook enkele palingen kwamen aan boord. De 2e wedstrijd met 17 deelnemers waren de vangsten beduidend minder, zelf werd er nog verkast maar dat mocht niet baten. 3e en laatste zomervondbootwedstrijd werd er redelijk goed gevangen, voornamelijk paling.
Snertwedstrijd: Op 9 oktober was het weer zover: “de Snertwedstrijd”, 59 deelnemers waaronder 9 korpsen begonnen uitstekend weer aan de wedstrijd, in het eerste halfuur van de wedstrijd werden er overal zeebaarzen gevangen van rond de 30 cm en toen viel het stil bij de meeste vissers, diegene die nog enkele baars of een bot kon vangen onder de kant waren spekkoper.. Na afloop van de wedstrijd werden de vissers en controleurs verwelkomd niet zoals de afgelopen jaren in sporthal “De Brug” maar nu in het Dorpshuis Kolfweid “ te Callantsoog waar voor het eerst de prijsuitreiking en het snert eten zou plaatsvinden. 1e en winnaar werd Willem Jong vak B met 15 stuks (300cm) , 2e Gert Jan van der Voort uit vak C met 9 stuks (274 cm) en 3e Tom van de Pol vak A met 10 stuks ( 267 cm) Bij de korpsen werd 1e het 2e korps van HSV de Snoek ( Harry - en Cees Timmer, Aad Slotemaker, Rob Zandvliet en Piet Geense) met 16 wedstrijdpunten NK kustvissen (individueel).
Op 29 september werd in Friesland aan de dijk bij Roptazijl het “ Open NK kust individueel” gehouden Bij zeer goede weersomstandigheden (vrijwel geen wind) begonnen 94 deelnemers voor het eerst gehouden kampioenschap. Al gauw bleek dat de hoofdmoot van de vangsten uit zeebaars zou bestaan, hierdoor was het erg plekkerig, richting Harlingen vingen ze met regelmaat zeebaars terwijl ze aan de andere zijde van het parcours moesten doen met het vangen van een botje en een verdwaalde paling. Winnaar en NK kampioen Arjan Marijs van HSV Reimerswaal in vak A 23 stuks goed voor 705 cm. 2e Corné Westerlaken van HSV De Zeebaars met 461cm (18ex) vak B en 3e Dirk Westdorp HSV De Zeebaars pakte het brons met 261cm (10 ex) vak C. Wilco Keur van HSV de Snoek haalde met 13 stuks (365 cm) een fraaie 3e plaats in zijn vak.
Jeugdwedstrijden: Jeugdwedstrijden werden er dit jaar niet gehouden bij onze vereniging. Het plan was om de jeugdwedstrijden samen met onze zustervereniging HSV Wieringen dit jaar te organiseren, helaas door communicatie zijn de wedstrijd datums niet doorgegeven. NK, Junioren (T.C.) Bij het NK kustvissen junioren op 28 mei had 1 deelnemer van onze vereniging ingeschreven er werd gevist op het strand van de zeven golven (Domburg). Op dit NK haalde Stephan Houweling een fraaie 3e plaats door 10 vissen te vangen met een totaal lengte van 261 cm.. Bij de TC welke over 2 wedstrijden gaat voor plaatsing voor het WK (Frankrijk 2017) kon Stephan zich niet meten met de overige deelnemers.
PKC PKC (Penn Korps Competitie) is van het jaar in plaats gekomen voor de topcompetitie. Deze competitie gaat over 5 wedstrijden waarbij de 2 beste teams worden afgevaardigd naar het WK Teams. Uit de individuele deelnemers wordt de nationale selectie gekozen. Bij de PKC deden 30 Teams mee. Tom van de Pol vist namens HSV de Snoek mee als individueel op het WK Heren in Afrika (4-11 nov.) in Langebaan. Klaas winter lid van onze vereniging vissend in het Team van de Watergeus eindigde na 5 wedstrijddagen op de 1e plaats.(nationale selectie) tevens werd hij met zijn Team de Watergeus 1e en gaat met zijn Team naar het WK Teams welke gehouden wordt in Frankrijk (13-20 mei)
Sint-Nicolaaswedstrijd Zondag 26 november werd de jaarlijkse Sint- Nicolaas wedstrijd weer vervist, dit is 1 van de 3 grote wedstrijden die HSV de Snoek elk jaar in samenwerking met Nipro Hengelsport organiseert. Deze hengelsportzaak van Richard Pronk had weer voor drie prachtige zee-hengels gezorgd en diverse. Er deden dit jaar een record aantal deelnemers (100 stuks) waarvan 14 korpsen mee. Het was een prachtige dag, weinig wind, maar erg veel vuil (haar) in het water wat op je lijn verzamelde, het vissen op afstand was hierdoor niet makkelijk. Er werd tijdens de wedstrijd plaatselijk zeer goed gevangen voornamelijk kleine wijting, maar ook bot. Willem Jong ving een mooie zeebaars. Na de wedstrijd gingen we naar het dorpshuis “Kolfweid” waar Sint Nicolaas zonder hulp van zijn Pieten (die elders werkzaamheden hadden) een paar deelnemers naar voren werden geroepen voor een attentie, naderhand reikte onze voorzitter Ron Gatowinas de prijzen uit aan de winnende deelnemers, 1e Bert Heukels vak C met 55 stuks ( 1052cm) , 2e Bas Hollander, vak B, 53 stuks (952 cm) en 3e Harry Timmer, vak A, 40 stuks (722 cm) Bij de korpsen won het Eagle Team 16 punten totaal, 2e werd het korps van Nipro Hengelsport 26 punten, 3e Rik Hengelsport 36 klassement punten.
Kerst-koppelwedstrijd Op zondag 11 december deden een 26 leden mee met de jaarlijkse kerstkoppel wedstrijd voor leden, er werd dit keer gevist vanaf het strand van Petten ter hoogte van de opslag het Hoogheemraadschap. werd er toch een visje werd gevangen, voornamelijk wijting en een enkele bot. Harry Timmer dregde nog een zeenaald op Na 3 uur vissen klonk het eindsignaal. In de dorpshuis “Kolfweid” werd iedereen een kop koffie aangeboden en een heerlijk stuk krentenbrood waar tussentijds de koppels geloot werden. Voor de uiteindelijke prijsuitreiking zette onze voorzitter “Ron Gatowinas” een aantal echtgenotes die afgelopen verenigingsjaar zich verdienstelijk hadden gemaakt voor de vereniging in het zonnetje en bedankte hun voor hun bewezen diensten met een cadeaubon. Winnaar kerstkoppel was Harry Timmer met 231 cm Het winnende koppel van de koppelwedstrijd was Harry Timmer met Gerard Oltmans 251 cm, 2e Cees Ottens met Ab Tot 212 cm, 3e. Paul Verhagen met Bertus van Wendel 213 cm en 4e Ron Gatowinas met Bram Kooij 155 cm zij kozen voor de kalkoen, Na de uitreiking van de prijzen was er de prijsuitreiking van de zomer competitie zee eerste drie vissers. Winnaar dit jaar was: Gerard Oltmans met 20 wedstrijdpunten (940cm), 2e Ab Tot 34 wedstrijdpunten (784 cm), 3e Paul Verhagen 43 wedstrijdpunten (691cm). De grootste vis die dit jaar gevangen werd bij de zomercompetitie-zee was een paling van 63 cm door Klaas Winter. Onze voorzitter, medebestuurders en commissies: Dank zij de steun van onze voorzitter, medebestuursleden en commissies staat onze vereniging te boek als een vereniging die achter hun leden staat, veel organisatorische kracht bezit, nationaal als internationaal goed mee kan komen in het teken van de wedstrijdvisserij. Ik wens een iedereen veel plezier dit jaar bij het beoefenen van deze sport toe.
Met vriendelijke groet,
C. Ottens, secretaris H.S.V. De Snoek. Voorzitter R. Gatowinas secretaris C. Ottens 



Zondag 12 februari

de tweede wedstrijd in de NIPRO wintercompetitie. Vandaag onder zeer winterse omstandigheden de tweede wedstrijd gevist voor de wintercompetitie. Vooraf hadden we al heel wat afzeggingen vnl vanwege het weer . Uiteindelijk kwamen er toch nog 18 man naar Petten. De vooruitzichten waren niet al te best bij het voorvissen zaterdag werd er eigenlijk niets gevangen. Tijdens de wedstrijd bleek al gauw dat het een heel taai dagje zou worden met heel af een toe een visje. Vincent van Wendel was de enige die vandaag een bot wist te vangen van een mooi formaat nl 35 cm wat hem meteen de kanjerpot opleverde en de tweede plek. Eerste plek vandaag voor Leo Onderwater met twee vissen en 38 cm. Hopen dat het de volgende keer beter is mannen.

De Wedstrijdcommissie



Zondag 22 januari 


Afgelopen zondag zijn we weer begonnen met de NIPRO wintercompetitie. We vissen de wintercompetitie 4 wedstrijden op het strand van Petten ter hoogte van Zuid Petten. Het was echt prachtig weer windstil en de temperatuur begon met min 5 en eindigde met 4 graden. De zee was dankzij de rustige week nagenoeg vlak dus nu alleen nog proberen een visje te vangen. Er waren zondag 23 deelnemers die ondanks de kou kwamen opdagen. De verwachting was dat het heel moeilijk zou worden om een visje te vangen. Uiteindelijk viel de vangst toch wel mee met 36 vissen, dit waren voornamelijk scharren en ook nog wat bot. De winnaar met 4 vissen werd Rens de Jong die al zijn vissen bij de buren vandaan wist te trekken tweede op 4 centimeter met ook 4 vissen Gerard Oltmans en derde Hans de Wit. We hopen jullie allemaal weer te zien op 12 februari. 

De Wedstrijdcommissie