Uitslagen Zee 2015

December Kerstkoppel wedstrijd 2015




Dagwinnaar Bram Kooij



Winnende koppel Bram Kooij en Ab Tot



Winnaar zomer competitie Theo van Ewijk



Derde van de Zomer competitie Rens de Jong


Zondag 20 december is de jaarlijkse kerstkoppel wedstrijd weer gevist . Dit maal voor de eerste keer op het strand van Hargen waar we het komende jaar ook de wintercompetitie gaan vissen. De weersvoorspelling beloofde niet veel goeds voor deze zondag . Dat bleek ook wel want vooral in het eerste deel van de wedstrijd waaide het nog behoorlijk gelukkig luwde de wind naar het einde van de wedstrijd. De temperatuur was prima voor de tijd van het jaar en dat bleek ook wel uit de vangsten er werden voornamelijk wijting bot en zeebaars gevangen . Dus zomer en wintervis door elkaar.




Jellie snijdt het kerstbrood aan

De vangsten waren niet slecht er zijn deze zondag totaal 93 vissen gevangen met 23 deelnemers , maar je kan nog zo je best doen uiteindelijk bepaalt het lot ( Hennie van Wendel) met wie je gekoppeld wordt.UIteraard na de wedstrijd naar De Brug waar een heerlijk kerstbrood klaar stond .Terwijl de wedstrijdcommissie zich met de uitslag van de kerstkoppel bezig hielden werden Hennie en Jellie door de voorzitter nog even in het zonnetje gezet voor alles wat ze op de achtergrond voor de vereniging hebben betekend het afgelopen jaar. De uitslag van de koppelwedstrijd is als volgt: 

1e Bram Kooij en Ab Tot 3 meter 49
2e Andre de Ruiter en Tom v/d Pol 2.96
3e Aad Slotemaker en Ron Gatowinas 2.69
4e Teun Leeuwekamp en Piet Geensw 2.48
5e Marcel Wiggers en Willem Jong 2.45
6e Jan Tinus Jeensma en Leo Onderwater 2.32
7e Rens de Jong en Peter van Toledo 1.48
8e Hans de Wit en Harry Timmer 1.35
9e Cees Ottens en Poul Verhagen 1.23
10e Anton Pfeiffer 0.93
11e Bertus van Wendel en Theo van Ewijk 0.76
12e Frans Bos en Jos van Stralen 0.25 

Na de uitreiking van de prijzen was er de prijsuitreiking van de zomer competitie deze bleek erg spannend de eerste drie vissers verschilden onderling maar maar 1 punt. Winnaar dit jaar was: 

Theo van Ewijk met 18 wedstrijdpunten
tweede Ab Tot 19 wedstrijdpunten
derde Rens de Jong 20 wedstrijd punten 
 
De volledige uitslag van de competitie staat elders op deze site



De stille krachten achter een vereniging




Kanjerkoning 2015 Aad Slotemaker

Rest mij een ieder hele prettige feestdagen toe te wensen en we hopen u allemaal weer te zien op 10 januari om 9 uur inschrijven in Hargen. 

De wedstrijdcommissie



november Sint Nicolaas wedstrijd 2015




Nummer 3 Leo Onderwater 2 Rene v/d Haag 1 Andre de Ruyter



Bas Hollander van het winnende Korps YZZV 1



Rob Zwart van het tweede korps Bij nacht en ontij



Anton Pfeiffer van het derde korps Pfeiffer

Zondag 22 november is de jaarlijkse Sint Nicolaaswedstrijd gevist. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door HSV De Snoek in samenwerking met Nipro Hengelsport.



De prijzen tafel

De hoeveelheid deelnemers viel dit jaar wel wat tegen dit mede door de slechte weersvoorspelling. Er waren de dag voor de wedstrijd toch nog heel wat afberichten. Uiteindelijk kwamen er 50 deelnemers naar De Groote Keeten. Op het strand werd al snel duidelijk dat de weersvoorspelling het bij het rechte eind had. Voor de buien uit trok de wind aan tot beaufort 7 om dan tussen de buien door weer te luwen naar een beaufort 4/5. Het viel dus niet helemaal mee . Zo ook de visserij in bepaalde vakken kwam er wel een visje boven water maar andere gedeeltes van het parcours viel het niet mee.Na de telling kwam Andre de Ruyter uit vakA als algemeen winnaar uit de bus met 133 centimeters en 4 vissen . De nummer 2 dit jaar is Rene v/d Haag uit vak B met 6 vissen en 125 centimeters. Beide vakwinnaars visten in het korps van YZZV 1. Derde was dit jaar Leo Onderwater van het korps Bij de Vleet uit vak C met 5 vissen en 121 centimeters. Bij de Korpsen was er een overduidelijke winnaar nl YZZV 1 die met 2 vakwinnaars en 11 wedstrijdpunten een totaal van 4 meter zestig wisten te vangen . De tweede en derde plek werden verdeelt door team pfeiffer en het team Bij nacht en ontij die allebei 21 wedstrijd punten vergaarden bij nacht en ontij wist echter met 331 centimeter 20 centimeter meer te vangen en werd dus tweede.Al met al was het een geslaagde (koude)dag en langs deze weg wil ik met name de meetploeg bedanken voor hun inzet want ik geef het je te doen met dat weer.



Pils en sterke verhalen horen er natuurlijk ook bij. 

De wedstrijdcommissie



Zondag 18 oktober.


Vandaag hebben we de 8e zomerwedstrijd gehouden op het strand van Julianadorp bij paal 6. Door andere bezigheden van een aantal vaste deelnemers waren we deze morgen met 13 deelnemers. Het was niet koud, maar het motregende de hele dag, Het gaat dan wel niet hard maar je word er uiteindelijk toch drijfnat van. Rond half tien gingen de onderlijnen te water en hoewel de vangst verwachtingen niet hoog waren kwamen er toch regelmatig een visjes naar boven. Uiteindelijk werden er toch zo’n 62 vissen gevangen waarvan het merendeel letterlijk dikke botten waren. De grootste( maar liefst 44 cm) werd gevangen door Rob Zandvliet. Ook werden er een aantal kleine zeebaarsjes gevangen. Jammer genoeg kon slechts 1 man geen visje verschalken. Hans de Wit heeft echt alles geprobeerd maar het lukte niet. Zou het getal 13 dan toch?? (13 vissers, 13e plaats) Nee daar geloof ik niet in. Rond twee uur hebben we de prijs uitreiking op de parkeerplaats gedaan en ondanks het weer was het toch weer een gezellige dag. Iedereen bedankt voor zijn aanwezigheid, zijn medewerking en graag tot de volgende keer. 

De Wedstrijdcommissie



Oktober Snertwedstrijd




nummer 1 uit vak A B C



Korps winnaar De Egmonden


Zondag 11 oktober werd de jaarlijkse snertwedstrijd gevist. Er waren dit jaar ondanks de zeer volle oktobermaand toch nog 53 vissers richting Groote Keeten afgereisd. Er is gevist van hoog naar laag water bij een oosten wind beaufort 4 a 5 wat wel wat fris is. De verwachtingen waren op voorhand vanwege de ongunstige wind niet erg hoog gespannen. Dat bleek ook uiteindelijk tijdens de wedstrijd het was echt zoeken en peuteren om een visje te verschalken. Totaal zijn er deze dag 66 vissen gevangen door 29 vissers. Er bleven dus 24 vissers op 0 centimeter staan. Vak B was wat betreft de vangsten het beste vak met in totaal 671 centimeter en vakwinnaar Pjotr Vedder ( Ja de hoofdsponsor) die 8 vissen wist te vangen met in totaal 1 meter 64. Hierna kwam Vak A met 453 centimeter en vakwinnaar Marcel Blenk met 1 meter 30. Laatste Vak C met 398 centimeter en vakwinnaar Jan Oltmans met 76 centimeter.Hieruit blijkt wel dat de vis niet voor het opraken lag. Verder is te vermelden dat Bram Kooij een zeer bijzondere vangst deed door tegelijkertijd een zeeforel en een horsmakreel te haken . Ik weet niet of dit ooit eerder is gebeurd van het strand. Verder heeft de wedstrijdcommissie de regels betreffende het korps klassement wat omgegooid dit op veler verzoek.We vissen individueel in 3 vakken en hebben daarnaast virtueel 5 vakken die het korps klassement bepalen dit alles is op de uitslag elders op deze site te vinden.




uitslag berekenen toch niet zo eenvoudig met nieuwe programma 

De wedstrijdcommissie



Zondag 13 september. 


Vandaag gevist op de Bierdijk met prachtige omstandigheden voor de vissers helaas niet voor de visvangsten. De vis liet het vandaag met een oostenwindje en geen golfslag afweten . Uiteindelijk waren er nog 7 mensen die een visje wisten te verschalken en 12 mensen met een dikke nul. Winnaar vandaag met drie vissen good old Rens de Jong die toch altijd z'n visje wel weet te vangen nummer twee Theo van Ewijk met twee spieringen. Dit was het voor de Bierdijk in 2015 volgende competitiewedstrijd 18 oktober bij paal 6 Julianadorp en natuurlijk 11 oktober de Snertwedstrijd bij Groote Keeten. 

De Wedstrijdcommissie



Zondag 23 augustus. 


Vandaag de eerste van twee wedstrijden aan de Bierdijk. Vooraf aan de wedstrijd waren verschillende mensen al bezig met het bedenken van een alternatieve plek om te vissen , dit naar aanleiding van de weersverwachting van een zuidoosten wind windkracht 5. Er is eerst afgewacht totdat iedereen aanwezig was en na een inspectie van een andere lokatie 1 kilometer verder werd al snel besloten aldaar de wedstrijd te beginnen. Afgezien van de pittige wind was het prachtig weer met in het water wel de nodige "flap"maar er was goed te vissen. Er zijn vandaag zelfs 3 palingen gevangen de grootste door Hans de Wit met 48 centimeters. Over het hele parcours werd uiteindelijk wel een visje gevangen maar 1 man stak daar echt boven uit en dit maal was dat Ab Tot die met 12 vissen 1.38 meter wist te vangen . De volgende competitierond is wederom aan de Bierdijk op 13 september we zullen ons nog even beraden over de start tijd ivm het getijde. 

De Wedstrijdcommissie



Zondag 5 juli.


Vandaag de laatste competitiewedstrijd voor de zomer. Onder prachtige omstandigheden werd er vandaag gevist op het strand van Groote Keeten met in totaal 18 deelnemers. Het was de vraag of er uberhaubt wat gevangen zou worden aangezien er deze week gemeld werd dat er woensdag op Camperduin met 40 man niets boven water kwam. Maar er werd ondanks de mooie omstandigheden toch we een visje verschalkt. De winnaar vandaag werd Klaas Winter die 6 botten en nog 2 zeebaarsjes wist te vangen bij elkaar 1 meter 75, klasse Klaas. Hij werd gevolgd door good old Theo van Ewijk die 6 botten en 1 meter 30 wist te vangen . De volgende competitie ronde is aan de Bierdijk te Den Oever op 23 augustus. 

De Wedstrijdcommissie.



Zondag7 juni. 


Vandaag prachtige omstandigheden om te vissen . We hadden 18 deelnemers in Groote Keeten voor de derde zomercompetitie wedstrijd. De vangsten vielen niet echt mee vandaag slechts op een paar stekken werd een visje gevangen voor de wissel vooral de lage steknummers . Jos van Stralen die het de hele competitie al goed doet wist echter op z'n eerste stek al 5 botten te verschalken gevolgd door een man of vier met 4 vissen. Uiteindelijk wist Jos de wedstrijd te winnen met het kleinst mogelijk verschil . De meeste vissen werden vandaag gevangen door Rens de Jong 9 vissen en 1.82 m en Jos werd de winnaar met 8 vissen en 1.83m. 

De Wedstrijdcommissie.



zondag 3 mei

De tweede competitiewedstrijd te Groote Keeten. Er waren vandaag 24 deelnemers en het weer werkte aardig mee. Iedereen wilde alvast een beetje oefenen voor de voorselectie aankomende zaterdag. Voor de pauze was het een taaie visserij op misschien 3 nummers na. Jos van Stralen bv. wist al meer dan 2 meter te vangen op z'n eerste stek Na de wissel kwamen er meer vissen boven voornamelijk de mensen die ver konden gooien en bovendien de mensen die ver op de bank konden vissen . Ver weg waren het vnl scharren in het begin vnl bot. De winnaar vandaag was Bas Hollander met 3 meter 86 en 20 vissen . Zaterdag de voorselectie veel geluk mannen. 

De Wedstrijdcommissie.



Handyfish 2015




Bert bij de prijzentafel




Met overmacht kampioen Dennis gefeliciteerd!



De drie Vakwinnaars



Het Eerste korps Nipro



Het tweede korps YZZV 1




Het derde korps De Snoek2

Zondag 12 april heeft HSV De Snoek weer de jaarlijkse Handyfishwedstrijd gevist. Er waren dit jaar 77 deelnemers naar Groote Keeten gekomen van wie er 55 in een korps zaten. Het weer was eigenlijk prima met een mooi hobbelig zeetje voor je neus dus de verwachting waren op voorhand hoog gespannen. Zoals altijd waren de verschillen tussen de vakken onderling erg groot maar ook in de vakken zelf zat het verschil soms in 20 of 40 meter. Uiteindelijk moesten er 10 vissers het strand verlaten met een nul. Ook het vuil bleek op sommige plekken een probleem als men iets verder wilde vissen . Al met al werd er over de hele linie een aardig visje gevangen met hier en daar echte uitschieters. Het B vak was over het geheel het vak waar de meeste centimeters vandaan kwamen nl 23.20 meter ,gevolgd door het C vak met 20.94 meter en in het A vak werd totaal 10.37meter gevangen. Na afloop in Sporthal "De Brug" werd na de gebruikelijke verloting aangevangen met de prijsuitreiking. Bert Schouten van Handy fish had wederom voor een prachtige prijzentafel gezorgd.De Kampioen kwam dit jaar uit vak C Dennis Cornielje van het Niproteam wist hier 16 vissen te vangen met een totale lengte van 4.55 meter. Klasse Gevist Dennis .De andere twee vak winnaars zijn Leen van Os van YZZV1 met 8vissen en 2.12 meter in vak B en tenslotte in vak A Rene v/d Haag met 6 vissen en 1.55meter. Bij de Korpsen werd het Niproteam mede door de goede prestatie van Dennis eerste met 6.51 meter tweede bij de korpsen YZZV1 met 5.73 meter en derde De Snoek2 met 4.55meter.Na de prijsuitreiking was er nog een verloting onder alle aanwezige vissers van een mooie molen beschikbaar gesteld door Bert de jongste deelnemer mocht een kaart uit de stapel trekken en de gelukkige was dit keer Derk Bremmer. Ik denk dat we mogen spreken van een geslaagde dag.




De gelukkige winnaar van de molen



Jan v/d Bildt met zijn prijs

De Wedstrijdcommissie



Zondag 8 maart 


de derde en alweer laatste wintercompetitie wedstrijd te Julianadorp. Er waren zondag 20 deelnemers naar Julianadorp gekomen. Het weer was prima. Helaas stond het water bij aanvang van de wedstrijd nog vrij hoog en zakte het erg langzaam. In het begin werd er weinig vis gevangen. Later dat het water iets meer gezakt was werd het iets beter .Er stond een mooi zeetje en je kan al merken dat het water weer iets warmer wordt. Waren er de eerste twee wedstrijden nog flink wat nullen vandaag waren dat er nog maar drie. De uitslag dit maal 30 vissen met 20 man en 3 nullen . Eerste deze wedstrijd was Jaap Kossen met 3 vissen en 85 centimeter hij heeft hier maar 2 uur voor gevist want hij had nog andere verplichtingen klasse Jaap! . 

De Wedstrijdcommissie.



Zondag 25 januari 


de eerste competitie wedstrijd te Julianadorp. Er waren zondag 24 deelnemers naar Julianadorp gekomen. Het weer was gezien de tijd van het jaar prima. Helaas stond het water bij aanvang van de wedstrijd nog vrij hoog en zakte het erg langzaam. In het begin werd er weinig vis gevangen. Later dat het water iets meer gezakt was werd het iets beter en konden sommige cracks er zelfs twee vangen . De uitslag dit maal 18 vissen met 24 man en 12 nullen . Eerste deze wedstrijd was Hans de Wit met 2 vissen en 52 hele centimeters. 

De Wedstrijdcommissie.



Zondag 22 februari 


Vandaag de tweede ronde van de wintercompetitie bij paal 6. De vooruitzichten waren deze week niet echt best, er zou een aardig windje komen tot windkracht 8. Gelukkig schoof het slechte weer naar mate de week vorderde steeds meer op naar zondag avond.Dus het weer was prima op zee was een mooi kabbeltje nu alleen nog wat visjes vangen . Dit viel niet mee vooral voor de wissel werd bar weinig gevangen met 4 vissen, na de wissel en bij iets lager water werd er door de 20 deelnemers iets meer gevangen met als resultaat dat 12 vissers van de nul raakten . Er waren zelfs 3 man met twee vissen de nummer 1 wist echter met 1 grote bot van 40 centimeter de eerste prijs te verschalken Tom gefeliciteerd. We hopen jullie op 8 maart weer te zien voor de laatste winterwedstrijd. 

De Wedstrijdcommissie