Update coronamaatregelen

Woensdag, 24 maart 2021

Update coronamaatregelen

In de persconferentie van 23 maart maakte het kabinet bekend dat alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 20 april. Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Met name in de noord-kop maakt het virus nog veel slachtoffers. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog.

Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen; dat zou niet verantwoord zijn. Het huidige pakket maatregelen wordt verlengd tot en met 20 april De avondklok geldt tot 31 maart van 21.00 uur tot 04.30 uur. Daarna als alles goed gaat vanaf 22.00 uur tot 04.30uur

Voor de vele vissers en met name de nachtvissers betekent dit nog even volhouden en dat er tussen 21.00 uur 's avonds en 04.30 uur 's ochtends NIET gevist mag worden.

Concreet voor de sportvisserij

•Sportvissen mag nog steeds met max. 4 personen op 1,5 meter afstand, tenzij uit hetzelfde huishouden.
•Wedstrijden zijn verboden
•Voor kinderen tot en met 26 jaar is sporten in teamverband toegestaan zonder de 1,5 meter regel op een sportaccommodatie
•Vissen is niet toegestaan tussen 22.00 uur en 04.30 uur

Wat betekent dit voor de leden van HSV “De Snoek”

1.De competitiewedstrijden van 28 maart en 11 april gaan niet door
2.Ook de Handy Fish wedstrijd kan geen doorgang vinden.
3.Zoals het zich nu laat aanzien verwachten wij dat zoete wedstrijden in mei wel doorgaan, mocht er onverhoopt aanleiding zijn, waardoor het niet door kan gaan wordt het via dit medium zo snel mogelijk bekend gemaakt.
4.Dit zelfde geld voor de zee-wedstrijden die staan gepland voor mei.
5.Ook de zomeravond bootwedstrijden gaan zonder tegenbericht gewoon door
6.De ALV die gepland staat voor 20 mei is verplaatst naar 9 september. Details hieromtrent volgen later.
7.Wij zijn er van uit gegaan dat de regels gaande weg iets zullen versoepelen, maar let wel, wij volgen te allen tijde de richtlijnen uitgegeven door Sportvisserij Nederland